Formandens beretning, januar 2022

Januar 2022. Det er mærkeligt. Ser vi tilbage så var alt aflyst i angst for corona, den farlige sygdom. Ser vi frem - de nærmeste uger – så bliver meget aflyst, fordi alle har corona, den ikke farlige sygdom!

Vi var, som alle andre også ramt af aflysninger og sygdom.

Men kom ikke og sig, at der ikke sker noget! Sidste år kunne vi prale af, at vi endelig havde fået nyt toilet, i år er det en ny håndvask, det tager tid, men ting sker

Og 2 nye medlemmer, stort velkommen til Leif og Arne. Vi håber at kunne finde ud af noget, nu vi kan. Det er jo begyndt fint. 

Selvom vi ikke kunne komme i lokalet, improviserede vi en tur til Vestre Kirkegård 6. februar. Det var koldt og der var mange andre folk. Men en god tur. 5 deltagere og vi fik set billederne da Lise Aagaard var dommer.

Og så havde vi en anden tur i foråret. De fleste meldte fra på grund af dårligt vejr til en tur på Kastellet. Kastellet var lukket på grund af arbejder for at forebygge oversvømmelse. Jeg ved det, jeg var der, alene.

Og så fik vi puttet en generalforsamling ind i det kolde program 20. maj. Vi overholdt vore regler, godt nok med nogen forsinkelse.

Lige så vigtigt var at vi fik lavet en tur, denne gang til Esrom kloster. Igen vor tradition. I gamle dage havde vi madpakker, børn og håndbajere med, når klubben var på tur. Nu skal der være et pænere spisested. Godt nok med coronapas, men en meget fin tur. (7 deltagere plus 2 vedhæng) Og her var det Uwe Hess der var dommer. Fint af Ole at finde mand og kone fra Herlev. Og et par gamle kendinge fra Herlev fotoklub.

Og vi sluttede sæsonen med en anden ubrydelig tradition. Grillen på terrassen (7) Hvis der ikke er afstandskrav, kan vi være mange.

Det er nemt at sige at vi kom godt i gang med efteråret. Ved første møde var Lotte og jeg alene. Vi skulle forberede kulturnatten. Ved selve kulturnatten var vi ikke så mange foreninger i Centret som vi var før, men Lotte, Villy og jeg havde et par gode timer med megen snak og interesse. Kulturnatten var flyttet fordi Røde Kors har taget den nat det var før og så har vi jo coronaen.

Den bytur der blev væk i foråret blev nu 4/11, vi var 5 mand i Nyhavn og kyssebroen.

Nogle sjove udfordringer og en kold øl i Villys stamværtshus. Og noget at se på, og sjovt at se, hvor forskelligt vi ser og fotograferer, når vi står og ser på det samme.

Og det er lykkedes, at vi en gang imellem kommer rigtig ind i et billede, ikke bare redigeringsprogram, men hvad er der og hvor - på et stykke papir. Der kom en ide frem for nylig, vi brugte den i det gamle mørkekammer; alle fik det samme negativ, så skulle de, en måned efter vise hvilke fotografi det fik ud af det. En ide til at prøve. Det kræver kun, at der er flere der vil være med.

Og så var vi igen med til noget traditionelt, Frederikssund Fotorally var genoptaget, efter at de lukkede ved 50-året. Lotte, Ole, Villy og jeg den 23/10, igen rykket fra den første søndag i september de første 50 år. Det er 2 emner, der skal løses på tid, vi bliver ikke kontrolleret efter vi er blevet digital. Det var en kommunalpolitiker (Kenneth Jensen), der skulle finde billeder til en kommunal pjece. Emner var byudvikling og seværdighed, med alt for lange forklaringer. Han skal have konkrete let genkendelige billeder, og kan ikke se en abstrakt løsning. Men sjovt at komme ud og se andre og deres billeder. Der er nok nogen, der har opdaget at jeg har beskæftiget mig med meget med kunst og abstrakt kunst. Og det er ikke velkomment alle steder.

Apropos at komme ud, så er vi med i Region Nord, så er der aflevering næste gang. Det har knebet RN at samle de mange fotografer de sidste år, der har været udskiftninger og, som alle steder, corona, men vi må bakke op. Kig på hjemmesiden eller spørg.

Meget udenfor mødelokaler, Lotte og Villy er hyret til at fotografere smørrebrød. I anden omgang gav det julesmørrebrød og et par bakker øl. I første omgang er der lavet nogle billeder og han glæder sig til at få lavet flere. Igen corona giver problemer. Men stor trak for at I tager opgaven og præsenterer os flot.

Og så har vi snakket meget om udstilling, her er det et spørgsmål om hvad der kommer først. De gange vi har haft en stak gode billeder, har vi haft mulighed for at udstille. Flest gange på biblioteket. Nu har vi en udstillingsmulighed i Medborgerhuset, nu skal vi bare have billeder. Mange billeder, der skal være noget at vælge mellem. Jeg har billeder liggende fra tidligere udstillinger og fhv. medlemmer, men vi skal have nye.

Mere arbejde, vi med Kells hjælp fået et bord, så vi kan ændre kontoret og mørkekammeret. Det aftaler vi senere.

Men dejligt at vi kan komme i gang og tilmed med nye deltagere.

Og Ole er ikke bare billedsekretær, men også programredaktør inden ret længe får vi lagt en forårstur ind i programmet. Jeg har et forslag, men alle er velkomne. Stor tak for arbejdet. Og så skal billedsekretæren uddele et glas til årets fotograf! Jeg har lige opdaget at vi kun har et glas tilbage. Så vi må håbe at Weidingerglas stadig har vores logo.

Tak til alle for deltagelsen og håb om fremtiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar