Formandens beretning om 2018

Villy årets fotograf sidste år.
Børneattest OK!
Jeg synes ikke det er sjovt at gå på pension. Og det sidste år på arbejdet, hvor man bliver spurgt, hvorfor man stadig er der, har været dybt deprimerende.
Men klubben. Vi fik, på Kells foranledning, nedsat et par udvalg sidste år. Men ikke rigtig fået fulgt op. Der er gode ideer, der ikke er kommet på programmet. En aftale uden dato holder ikke!
Jeg er meget ked af, at Per og Kim har meldt sig ud, og nogle ikke kommer. Og ja, det er fordi vi ikke har nok at byde på. Jeg hører jo, at en har kigget på vores hjemmeside og valgt en anden klub. Og det er ikke Bjørns skyld.
Som I ved, er jeg involveret i andre foreninger i Glostrup og jeg tilbød en tur til Stevnsfortet med frokost ved Klinten. Til billig pris. I samme info var der også et par foredrag. OK!
Jeg får 3-5 invitationer til fotokonkurrencer pr dag. Jeg videresender de danske og nordiske. Jeg har ikke taget det op som punkt på en aften, fordi der ikke er ret mange der er interesseret i at sende billeder til hele verden. Sådan har jeg opfattet det. Lige undtagen Dorff, som ikke kommer.
Til gengæld – for nu at komme i gang med det positive – har vi deltaget en del i Region Nord. Altså indsendt. Ole, Villy, Holger og jeg. Og en gang var Villy og Hans med til bedømmelse i Køge. Jeg er jo tvunget til at komme hver gang. Dommeren var en kunstekspert Jette Gustavsen. Og som I ved, når det er en kunstner og ikke en-fotograf, så får jeg præmie. 9-plads.
Samarbejdet med andre fotoklubber har altid været konkurrencer. Det er her man kan se hvad andre laver. Og, når jeg gerne vil blive bedre som fotograf, så er det da for at vinde nogle konkurrencer. Jeg bruger også til foredrag og artikler.
Og blive bedre, det er at bruge tid. Som fotoelev på Politikens skulle eleven hver dag bruge 10 minutter til at fortælle sin partner, om et af dagens billede. Nok derfor de fleste fotografer er single. Dette for at sige, at jeg i mine noter kan se, at vi flere gage har haft en god snak om en stafet eller en fotografs værker. Altså stafetten og dagens fotograf, virker rigtig en gang imellem. (skal det fornyes eller blive noget nyt, det tager vi op senere)
Vores ene tur til Fuglsang var en succes og også bedømmelsen. Og Holgers billede er blevet godt modtaget på Falster. De 2 søstre kan stadig tale om de mærkelige billeder vi lavede. Ebba havde forberedt med notater for hvert billede. Det var jo så den eneste konkurrence.
(Enkelte havde en fin tur til Frederiksberg Have, men ikke nok til en konkurrence.)
I så hvad en anden fotoklub kunne byde på ved en intern konkurrence. En fotoklub, som ikke henter ret mange præmier i RNFoto. Jeg får en ny stak om te par uger, fra en bedre fotoklub (dømt ud fra hvad de vinder)

Vi har også brugt tid på hvordan man får et godt billede. Holger har haft fat i mange emner og vores nye printer er der brugt så megen tid på, at der ikke er undskyldninger for ikke at leve flotte prints.
Vores printer; det er min skyld, at vi ikke har fået tilskud fra Foreningsunionens materialefond. En ting er, at ansøgningen kom for sent, men jeg har her i efteråret fundet ud af, at jeg ikke har kunnet maile til og fra formanden. Spam – eller bare en dumhed. Det er rettet og han opfordrer til at vi søger i det nye år.
Vi har jo altid haft gode kontakter og igen i år har Villy fotograferet Musikoret.

Tak for indsatsen
Bjørn med hjemmesiden – vi andre kunne være flinkere til at sende
Holger for at passe pengekassen
Og alle andre for at ville være med

Fremtiden:
Hverdag i uge 19, Amager, værket og lidt andet. Villy med detaljer.
Andet end stafetten og dagens fotograf? Kell.

MS&B.

Jens