Formandens beretning om 2017

Året 2017 i Glostrup Fotoklub. 64-ende sæson.
Finn Leo årets fotograf 2017. (gl glas)

Særlig velkommen til Kell, Ole fra SAF, Kim, Dorff og Orla.

Årets fotograf. Konkurrencerne fortæller meget godt hvordan året er gået. Der var 39 billeder indleveret til ”stilhed”, hvor vi 16/3 havde Ask Rif Torbesen som dommer. Han nummererede 1, 2 og 3. Det der med at uddele point er måske ikke så vigtigt, der skal bare kigges og snakkes. Fra Landskrona var der 21 farve og 19 monochrome og Mads Henriksen fra Køge, som jo i Region Nord har fat i rigtig mange billeder. Han kunne ikke placere mere end 11 i rækkefølge i sort/hvid. Eller det er måske en måde at sige på, at billederne ikke er gode nok. I hvert fald ikke med ham som dommer. Der var lagt op til også at have en konkurrence fra turen 15/10 til Ejbybunkeren, men det blev lidt af en fuser. Til gengæld var turen til Landskrona jo en succes, selv Palle var med. Vi har haft nogle meget fine ture og der kommer stadig gode forslag. Men det er noget af en opgave at blive enige om en dato

Deltagelse i Region Nords konkurrencer, her har kun Bjørn og jeg deltaget en gang. Vi har aflevering til Papir 2 i aften. (bedømmelse i Roskilde 13/3). Sidst blev vi enige om at klubben betaler for deltagelse, det er kr. 15,- pr billede og kr. 20,- pr serie. Vi skal bruge formuen til noget. Jeg/vi lægger op til at deltage i serier. Næste gang 15/2 kigger vi på serier, tag nogle billeder og ideer med. Og 1/3 skal de afleveres. Vi har jo mulighed for at printe og montere. Vi kunne også bruge en aften til Mellem sund og bælt.
Region Nord; her var vi med på Rødovre bibliotek. Der blev lavet mere om end jeg var glad for. Jeg er kontaktperson til Region Nord og har været kasserer i rigtig mange år. Der har været nogen udskiftning i bestyrelsen og usikkerhed lige nu, men jeg fortsætter nok lidt endnu.
Jeg har sendt noget om ”mellem sund og bælt”, en konkurrence som har megen historie, og hvor vi har været med før. Der er lige kommet noget om Malmø, hvor vi også har været med før. (1982). Vender tilbage.
I gamle dage kunne vi have en stak billeder liggende i mørkekammeret og billedsekretæren kunne tage for at klubben kunne deltage i konkurrencer. I dag skal man uploade personligt. Men det er jo et valg om vi skal deltage for os selv eller bruge tid i klubben. Jeg synes at vi generelt får noget ud af at kigge på hinandens billeder. Kan vi så gå hjem og lave dem lidt bedre, jamen jeg mener at vore billeder skal bruges. I gamle dage hed det ”lysbilledforedrag”. (ingen opdagede at jeg var i kirken med billedforedrag) Men vi får hele tiden tilbud om at deltage i konkurrencer og jeg synes at vi skal prioritere. Fotografi er jo ikke bare navlepilleri i mørkekammeret eller foran computeren, men også at komme ud med dem. Fortælle en god historie.

Det er længe siden, der er en der har klippet et billede ud af en avis for at vise det til os andre. Jamen hvorfor ikke? Selv i selfie-tid og face-book, så møder vi en gang imellem et billede der gør indtryk. Lad os dele.
Vi har stafetten, de fleste gange bliver det en god snak. Dagens fotograf? Jo. Vi sidder ikke i biografopstilling med foldede hænder, men en gang imellem skal hver enkel på katederet. Fortælle oplevelser og/eller problemer med de her billeder.
Finn Leo var på kunstfotokursus, her var også noget at fortælle os andre om.
Holger har haft noget på programmet et par gange, vi fik en ny måne og vi har fået ladet blitzen op.

Det kniber tit med at holde fast på det, vi har sat på programmet. Men der bliver snakket rigtig meget. Når vi laver en aftale skal vi også aftale hvem, der tager ansvar. Og det er ikke nødvendigvis mig. Jeg fortalte om julegaven i firmaet. Også lidt for meget privat. Jeg tror jeg ved hvad stress er.
Vi har før været en aktiv af livet i Glostrup. Det skal vi stadig være; Villy fotograferede Musikoret og der var e aftale om ældrerådet, jeg ved ikke hvordan det er gået.

For et par år siden ved et bestyrelsesmøde, kunne man ikke tage stilling til hvad vi skulle ”vi skal spørge de andre”. Derfor holder vi et par gange om året planlægningsmøder. Og vi er jo ikke så mange! Når jeg sender en kalender og ”der skal noget på”, så var det jo meningen at ideerne skulle vælte over hinanden. Eksempel turen til Fuglsang vi havde talt om. Nu kunne man klare med kone og kalender. Af hensyn til min egen kalender så sagde jeg sidst 21/4! og et par stykker sagde OK. Vender tilbage med detaljer.
Ole tilbyder at underholde med billeder fra Texas.

Jeg nævnte valg af tillidsposter: en billedsekretær der ikke nødvendigvis skal være i bestyrelsen. Skal holde styr på billeder ved konkurrencer og første opgave bliver at få Region Nord afleveret til Mads i Ishøj.
Selv om vi ikke holder styrelsesmøder. Så er der alligevel nogle der tager deres ansvar. Tak til Holger for ølkassen (selvom det var alkoholfri første gang) og pengekassen. Det er -  også -  min skyld vi ikke har fået afklaret med Banken. Og jeg fandt en 10-krone i sofaen efter at have lavet regnskab med Ivan!!?
Bjørn opdaterer hjemmesiden. (lidt rettelser). Vi skal huske at sende nye billeder.
Der er kommet nyt selvbetjeningssystem i kulturforvaltningen og jeg har reserveret lokalet for året 2018, håber jeg.
Og jeg udfylder årligt en lovbefalet børneattest. (Vi lover at indhente børneattester for undervisere/instruktører der har kontakt med børn under 15 år.) Og jeg tilmelder os kulturnatten en del af fremtiden.

Tak for 2017. Nye medlemmer, nye muligheder.
Jeg har nok talt mere om 2018. Mere om fremtiden end fortiden.
Jeg skal nok have grillene klar igen.

Det var min 35-sæson i klubben.
Det er 27 år siden jeg fik indrettet dette lokale og blev formand.

Jens